Lokal powstał przy strefie foodcourt na 1 piętrze Centrum i zajmuje powierzchnię 124 mkw.
Naturalność, świeżość i niecodzienne smaki to cechy, za które Wrocław pokochał lody Baroli. W mieście funkcjonują już dwa lokale tej marki - przy ulicy Szewskiej oraz Kuźniczej i oba cieszą się ogromną popularnością. Trzeci otwarty został na 1 piętrze Arkad Wrocławskich.
- W naszej najnowszej lodziarni w Arkadach Wrocławskich można spróbować naturalnych lodów, tworzonych według tradycyjnych receptur i bez sztucznych dodatków. To pierwsza w mieście lodziarnia, w której Klienci samodzielnie komponują swój deser oraz własnoręcznie go nakładają. Na chętnych czeka również aromatyczna kawa - mówi Oliver Hofman, właściciel lodziarni Baroli.
Jakość przede wszystkim
Oczkiem w głowie twórców marki Baroli od początku jest jakość i to ona okazała się kluczem do sukcesu lodziarni. Klienci szybko pokochali lody wytwarzane z najwyższej jakości, naturalnych składników - świeżego mleka i śmietanki, dojrzałych sezonowych owoców, najlepszych bakalii oraz czekolady. Nie bez znaczenia pozostaje również fakt, że lody Baroli wyrabiane są każdego dnia, dzięki czemu do klientów trafiają zawsze świeże, a przy tym różnorodne w smaku lodowe przysmaki. Słony karmel, Danio truskawkowe, Whiskey, Śmietanka z poziomkami czy Kinder Suprise - smaków do poznania będzie każdego dnia sporo.
- Lody rzemieślnicze cieszą się ogromnym zainteresowaniem na polskim rynku dlatego takiej lodziarni nie mogło zabraknąć również w Arkadach Wrocławskich. Współpraca z Baroli cieszy nas szczególnie, ponieważ marka ta jest gwarancją najwyższej jakości, naturalnych składników oraz najlepszego smaku - mówi Joanna Kozieł, Specjalista ds. Komercjalizacji, LC Corp SA.