Goście jarmarku, którzy cenią sobie tradycyjną kuchnię, domowe wyroby i zdrowe potrawy z pewnością docenią stoiska pełne regionalnej żywności i różnorodnych smakołyków, które pojawią się w Arkadach Wrocławskich. Podczas wydarzenia odwiedzający jarmark będą mieli okazję do zaopatrzenia się w naturalne sery, wędliny, oleje oraz potrawy charakterystyczne dla staropolskiej kuchni kresowej, takie jak piróg biłgorajski czy gołąbki z kaszą i sosem grzybowym. Na stoiskach pojawią się wędzone ryby: łosoś, węgorz i pstrąg oraz ekologiczne chleby na zakwasie. Klienci będą mogli zasmakować też miodów leśnych z serca Bieszczad i innych pszczelich produktów o właściwościach leczniczych. Koneserów piwa z pewnością zainteresuje stanowisko regionalnego browaru Koreb.
Na jarmarku nie zabraknie akcentów kuchni zagranicznej. Amatorzy nowych smaków będą mogli spróbować rozmaitych specjałów prosto z Turcji i Azerbejdżanu. Na stoiskach pojawią się słynne tureckie chałwy, przepyszne pesto z zielonej bazylii, owoce oraz aromatyczne herbaty charakterystyczne dla tych krajów.
Najbliższy Jarmark Produktów Regionalnych odbędzie się w dniach 19 – 23 lutego na poziomie 0 w Arkadach Wrocławskich, w godzinach otwarcia centrum handlowego.